DATING

Biasa lah... geng mommies la...

with IBU, UMI, MAMA and MUMMY...


Tq Umi sebab melanje kami semua makan sedap.. kenyang smpi esok pagi nya...
moga-moga Umi dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, bahagia dengan keluarga tersayang...

Tq Ibu sebab tak pernah missed selitkan buah tangan utk kitaorg... semoga dipermudahkan segala urusan.

Tq Mama sebab hadiahkan untuk anakanda... diharapkan terus tabah, gembira, bahagia dengan anak-anak.. dan semua yang disayangi...(pstt... bila mama nak kawin baru?) hehehehe 😅😅

Semoga kita semua Allah pertemukan lagi dilain hari dan dilain masa.... ku selalu doakan yang baik-baik buat kalian...


♥ sampai syurga....


muka memasing selebor pinggan... hahahahaa....

DAH SEDIA?

Allahu.
Semalam lepas magrib dah masuk 1 Rejab.
Semoga Allah temukan kita semua hingga Syaaban dan 
berjumpa dengan Ramadhan.

Insha Allah...♥



Image may contain: text

CHECK IN HOTEL

Syh!!!
Dah pesan kat babah, jgn cakap dah booking hotel dgn anak². Saje nak bagi surprise kat diorg. Sebab sebelum ni memang ku penah buat mcm tuh... Packed kain baju, tapi tak booking hotel pon lagi... hahahahaha... cari hotel nya.. klu ada rezeki, baru tido otel... klu tak, balik... check in kat Taman Sri Ehsan Resort.... 😂😂😂

Beria la memasing berdoa... cari hotel yang ada bilik kosong untuk diorg check in.... memasing dah tau, jom pegi Hotel Selesa jer... dulu kan ku penah check in situ... Skrg ni dah tukar nama The Grand Beach Resort... best plak lepak sini. Sebab hotel duk tepi jalan raya jer.. pastu pool dia sangat puas hati... jalan kaki jer terus ke pantai plak... memang heaven la kan... breakfast dia pun ohsem wooo.... dah alang-alang bercuti kan... kasi can la sekali skala breakfast kat hotel... (harga bilik dah included 2 person breakfast, aku plak ambik extra bed, pun included breakfast.. so bayar untuk lulu jer la...sekali skala nyeiiiii) 

Register kat front office hotel tuh, terus la bocor rahsia... "OoOOo... dah booking siap-siap la yer... mami tipoooo yer.... melompat la memasing dapat tido hotel...

Upah tuk anak-anak sebenarnya... dah janji tahun lepas klu dpt result periksa baik... kelakuan memuaskan, nak bawak g tido hotel... Hajat nye nak bawak jauh sikit... tapi rezeki ke PD jugak... Takpe la, itu pun anak-anak dah happy sangat... tak habis-habis dengan berterima kasih nya kat mak apak diorg ni.

Moga-moga ada rezeki lain lagi lepas ni... dapat tengok anak-anak happy, apa lagi yg ko nak kan?...

TERIMA KASIH ALLAH.














LAYAN GAMBAR






😜😜

Tengok gambar dak MokMok tuh... memula sibuk nak tengok askar la.. nak tengok lori askar la... memacam lagi... tpi bila dah sampai di tempat kejadian, mula la dia...
Abg askar tu nak ambik gambar dia jer pun... muka kemain lagi... dah la mcm pipi pau... mana la tak geram... MALAS la nak layan... ehehehe...


 








SAMBUTAN HARI TD 2018

Abang Adib dok request dengan babah dia.. hari sabtu 10hb nnt ada Hari Tentera Darat kat PD... boleh la kita pegi, balik hari jer pun tak per.... hehehehee...
Babah cakap "insha Allah. tengok la mcamana...

Ku confirm kan balik dengan apak diaorg tuh.. nak pegi ker tak?
Klu nak poie den buleh cari bilik otel. Dah alang-alang memang nak bawak bebudak tu mandi shomming pool plus dapat mandi laut pun sodap gak... 😊😊😊

Jumaat tu hari kan, ku terpaksa EL... pulak tu ada keje kena siapkan kat opis... gigih la masuk opis jap... sambil-sambil survey bilik hotel. Call, then terus booking bilik.

Tapi tak cakap dgn anak-anak, cakap pegi PD nak balik hari jer.. mcmana yang abg request tu... hehehehee...

Pepagi lepas breakfast, lancar la ke PD kitaorg anak beranak ni. Smpi sana dh pukul 10 lebih macam tuh... acara-acara utk Pameran Ketenteraan dan Demonstrasi Keupayaan Tentera Darat (TD) tidak kesampaian la nak menengok jer... yang ado cuma pameran aset-aset tentera darat jer...

boleh la dari takde kan... kitaorg memang suka la klu ATM ni... saje post gambar bagi Aisy tengok, sambil pancing ayah dia smpi ke PD... tapi disebabkan atok ada buat cendol, dan takde assistant... tak jadi la gamak nye...

Sonok la anak2 lelaki saya itu... omak ko maleh nak tengok sangat sebab sebelum ni dah penah poie Hari ATM kat Dataran Merdeka dulu.... layankan anak-anak jer la...



















M.A.L.A.S

MALAS @ PEMALAS?


Maklumat Kata

Kamus Bahasa Melayu


[pe.ma.las] | ڤمالس

Definisi : orang yg malas (Kamus Pelajar Edisi Kedua)

Tesaurus
malas (adjektif)
1. Bersinonim dengan seganrengsaberat tulangberat tanganberat sikumakan tidurculaskelesacelikawegahlundungsungkanogah,
Berantonim dengan rajin

2. Bersinonim dengan tidak suditidak sukatidak gemartidak mahuengganseganliatpayahewa,
Berantonim dengan sudi
Kata Terbitan : bermalas-malasmemalaskankemalasanpemalas,


Susah nak cakap... 
kalau malas sikit-sikit tu adat la kan... klu nak malas pun, kat rumah sendiri pun..."ITU KAU PUNYA PASAL".

Tapi bila KAU kat rumah orang, atau majlis org, ringan-ringan la kan tulang tu... BERLAKON macam kau rajin sangat..  Takper... walaupun hakikat nya kau tu memang org dah tau ala-ala PEMALAS... nak-nak plak kau tu dah ada family... takkan tak blh lebih kurang nak kemas apa yang patut.. cuci apa yang ada... buka la mata & hati tu sket.

Ni, tuan rumah jugak yang kena kemas kan semula... bersihkan balik rumah dia tu.. Kesian weh... kesian... moga-moga lepas ni, check-check la balik sebelum balik atau meninggal kan majlis rumah orang tuh.. tak dapat kau tolong @ rewang, dapat kemas mana yang kau & family kau makan... guna tu... dah cukup besar rahmat dah...


*PERINGATAN UNTUK DIRI SENDIRI SEBENARNYA. SILA HADAM!!!









Image result for pemalas
Hmmmm.... M.A.L.A.S Lah!

TASKA TUTUP 1 MINGGU

Started 5th March, taska will be closed. Due to virus HFMD.
Allah, kesian kat anak-anak yang kena jangkitan penyakit tangan, kaki dan mulut.
Jika 3 anak yang kena, confirmed... taska kena TUTUP.

Sabar jer la... so, dak MokMok ni pun terpaksa la dok hantar ke umah Makla. (dah tu, omak eh tak dapat nak cuti smpi seminggu... keje tengah banyak) 
Sib baik ada Makla...(nanti mami kasi upah ye makla)

Bersenang lenang la dia panjat tangga umah makla di tingkat 5 tu... 😆😆😆
Sampai je tingkat 4, dia cakap sendiri.... "aduh! penat nya"... hahahahaa... tapi tak komplen tau... 
1st day jer... hari yang lelain tu.. steady jer dia... tapi tak jugak kurus pun... hahahahaa...

Dan ditakdirkan Allah, area umah tokmak dan yang sama waktu nya... tiada bekalan air.
Hingga habis air tangki semua... umah Makla pun terlibat sama.... terpaksa la hari Jumaat lepas, mami ambil EL.. jaga dak gomok tu.... umah MakLa dah takde air langsung.. camner nak jaga dak AhMeng tuh? hehehehee...






Tengok la tuh... kemain lagi. Cik Ateng plak bawak lepak kat umah dia... amboiii!